“ÁLLJ KÉSZEN A VILÁGPÉNZRE”

1988. január 9-én az egyik vezető gazdasági folyóirat, a The Economist olyan borítóval jelent meg, ami bizonyára meglepte az olvasók többségét. Ha ma ránézünk a borítóra, ugyancsak meglepődünk, de más okból.

A borítón egy főnix madár látható, ami a fiat valuták hamvaiból emelkedik fel. A főnix nyaka körül egy lánc látható, ami egy "10 Főnix-es" érmét tart. A folyóirat borítóján ez olvasható: "Állj készen a világpénzre" (eredeti angol főcím: "Get ready for a world currency").

Akkoriban, 1988-ban bizonyára sok olvasót sokkolt ez a borító, mert elég radikálisan hangzott és elég elképzelhetetlennek tűnt egy ilyen változás. Ha ma ránézünk a magazinra, még sokkolóbb a borító, mert az évszám a főnix nyakában látható érmén 2018.

A cikkben ez áll: "30 év múlva az amerikaiak, japánok, európaiak és sok más gazdag ország lakója és szegényebb országok lakói is ugyanazzal a fizetőeszközzel fogják kifizetni a vásárlásaikat. Az árak nem dollárban, jenben vagy német márkában, hanem mondjuk egy főnix nevű pénzben lesznek meghatározva. A főnixet nem csak a vállalatok, hanem a vásárlók is szívesebben fogják választani, mert sokkal kényelmesebb lesz, mint napjaink valutái, amikre akkorra már úgy fognak tekinteni, mint a 20. század gazdasági problémáinak kiiktatott forrásai."

A kripto-közösség számára mostanra nyilvánvalóvá vált, hogy eljött az idő egy gyökeres váltásra a pénzügyi világban.

A kérdés ma már nem az, vajon van-e valóságalapja annak, hogy ez bekövetkezhet a közeljövőben. A felvillanyzó kérdés az, vajon melyik kripto-valuta lesz az, amelyik főnixszé változva a régi fizetőeszközök hamvaiból felemelkedik és világpénzzé válik.

A jó hír az, hogy mi, akik tudatában vagyunk a közelgő változásoknak, mi vagyunk azon szerencsés kevesek, akik profitot kovácsolhatnak ebből a tájékozottságból és életük legjobb befektetési döntéseit hozhatják meg.

Forrás:https://www.coinvasion.com/blog-hu/2018/1/2/llj-kszen-a-vilgpnzre