KRIPTO KULCSSZAVAK II.

Elkezdtünk egy kripto kifejezéseket összegyűjtő listát néhány cikkel ezelőtt. Ahogy ténykedünk, további szavakba, kifejezésekbe, rövidítésekbe botlunk. Íme a kripto-szótárunk 2.része.

ALTCOIN - Altcoin-nak hívunk a Bitcoin-on kívül minden kripto-valutát.

DDOS - A "distributed denial of service" rövidítés jelentése körülbelül "osztott szolgáltatás megtagadás" támadás. Akkor beszélünk erről, ha egy támadó irányítása alatt nagy számú számítógép megtámadja egy központi célpontot, hogy lenullázza az erőforrását.

PUMP AND DUMP - kripto-tőzsdei taktika, jelentése: agresszív publikációk és félrevezető kijelentések által alaptalanul felpumpált árfolyamon eladni és elértékteleníteni egy korábban olcsón felvásárolt érmét.

SHORTING - Magyarosítva "shortolás", jelentése: eladni egy kripto-valutát abban a reményben, hogy egy alacsonyabb áron újra vásárol majd az eladó és így nyereséghez jut.

ERC-20 - Egy fajta Etherium token szabvány, amely lehetővé teszi, hogy a tokenek könnyen átválthatók legyenek. Az ICO-kon keresztül kibocsátott tokenek legnagyobb része ERC-20 szabványú.

PRE-SALE - Értékesítés, amelyre még az előtt kerül sor, hogy az ICO elérhetővé válna a nagyközönség számára.

WHITEPAPER - Egy információs dokumentum, amely tájékoztatja az olvasókat a projekt vagy kezdeményezés filozófiájáról, célkitűzéseiről és technológiájáról. Egy új érme vagy ICO elindítása előtt már elérhető szokott lenni.

SHITCOIN - Bár nyers fordításban "sz*r érmét" jelentene, a "shitcoin" nem feltétlenül valami rosszra utaló kifejezés. A kereskedők nem kerülnek el azért egy érmét, mert az "shitcoin". A lényeg csak az, hogy ne dönts egy ilyen érme mellett, amíg utána nem néztél a hátterének.

TA - Trend Analízis vagy Technikai Analízis. Az aktuális grafikonok vizsgálatának folyamatára utal, amelynek célja a piacon várható trendek megjóslása.

DYOR - A rövidítés mögött a "Do your own research" kifejezés áll, jelentése: Végezd el a saját kutatásodat!

DEAD CAT BOUNCE - Azaz: "felpattanó döglött macska". Jelentése: egy átmeneti javulás az árakban egy hatalmas zuhanást követően.

FA - "Fundamental Analysis", azaz Alapvető Elemzés.

RSI - Azaz: "Relative Strength Index", magyarul Relatív Erő Mutató. Egy népszerű kereskedési mutató, amit a technikai elemzésekben használnak.

JOMO - Ez a rövidítés a "Joy of missing out" kifejezést takarja, azaz "Örülök, hogy lemaradtam róla". Ez az 1.részben definiált FOMO ellentéte.

Egyelőre ennyi.

Amint újabb 10-15 új kifejezésbe, rövidítésbe botlunk, újra jelentkezünk a folytatással!